TIPS MEMILIH PAKAIAN KANAK-KANAK..

      
          Memilih pakaian kanak-kanak adalah salah satu kemestian utama setiap ibu bapa pada hari ini, maka anak anda juga memerlukan pakaian kanak-kanak yang sesuai untuk dikenakannya baik untuk basahan harian mahupun untuk sebarang majlis-majlis @ sebarang perayaan. Sebagai ibu bapa, pastinya anda tidak hanya mahu melihat anak orang lain sahaja yang menggayakan pakaian kanak kanak yang cantik namun semestinya anda juga menginginkan anak anda untuk dapat tampil menarik di hadapan ramai orang. Maka dengan  itu, anda perlu memilih pakaian kanak-kanak yang tepat untuk anak anda. Memang tidak mudah untuk memilih pakaian kanak-kanak yang sesuai terutama bagi mereka yang telah mampu menentukan kemahuannya sendiri. Oleh itu, anda perlu mengetahui beberapa tips dan trik untuk berbelanja pakaian anak anda agar mereka lebih selesa memakai dan pakaian tersebut lebih tahan lama.
Berikut adalah beberapa tips memilih pakaian kanak-kanak :

1) Perhatikan Selera Anak                                                                                                  

Sebelum anda membuat keputusan untuk membeli baju untuk anak anda, anda harus ingat bahawa anak anda bukanlah anda. Anak anda memiliki kepribadian dan selera yang sedikit sebanyak berbeza dengan anda jadi anda tidak dapat memastikan atau memaksa bahawa apa yang anda suka pasti juga disukai oleh anak anda. Lebih spesifik lagi bahawa anak anda belum tentu suka dengan baju atau pakaian yang anda pilihkan untuk mereka.


2) Pilih Pakaian Kanak-kanak Yang Sesuai                                                                                     Semasa membeli pakaian kanak-kanak anda haruslah memilih kain yang sesuai untuk anak anda. Ini kerana ada sesetengah kanak-kanak yang mengalami masalah alahan pada kulit disebabkan kain yang tidak sesuai. Anda juga harus memastikan kain yang di pilih tidak panas apabila di pakai.


3) Mudah Dibasuh Dan Warna Tidak Luntur
Dalam tempoh beberapa minggu, saiz pakaian kanak-kanak akan berubah. Oleh itu beli baju yang mudah dibasuh dan fabrik yang selesa. Jika beli baju yang berwarna pastikan warna tidak mudah tanggal apabila dibasuh.

4) Mudah Dipakai Dan Ditanggalkan
Janis pakaian kanak-kanak berbutang adalah dicadangkan untuk bayi berusia lima bulan pertama. Baju jenis ini mudah dipakai dan ditanggalkan. Bagi bayi pra-matang, pastikan baju yang dibeli dilengkapi topi untuk melindungi kepalanya daripada udara sejuk.

5)   Saiz besar
Kadang kala sukar untuk mencari saiz pakaian kanak-kanak lelaki yang agak besar berbanding pakaian kanak-kanak perempuan. Apabila kesuntukan masa atau tiada pengetahuan mengenai kedai berdekatan, anda terus membeli pakaian kanak-kanak sekadar ‘tangkap muat sahaja’. Akibatnya, baru anak hanya boleh dipakai beberapa bulan sahaja. Sebaiknya beli baju bersaiz besar supaya tahan lebih lama.

6) Masih Boleh Dipakai
Jika anda merancang untuk memiliki anak lagi, pakaian kanak-kanak yang tidak muat dan masih elok perlu disimpan di tempat yang kering dan dibungkus dengan kemas untuk mengelakkan daripada gigitan tikus. Jika perlu letakkan pewangi supaya pakaian kanak-kanak tersebut tidak berbau ketika dalam simpanan anda.









                                   DANISH KIDZ  COLLECTION

                                                            www.dkc.my

                                                danishcollection19@dkc.my


Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini

baju branded budak berkualiti dan murah

                      MENGAPA PERLU BAYAR LEBIH???          

    SEDANGKAN BOLEH MENDAPATKAN BAJU DENGAN  

         HARGA YANG MURAH MALAH BERKUALITI!!



                                                        Hai Ibu ayah 🤗🤗🤗
Betul jugak tu kenapa perlu membazir wang ringgit membeli yang mahal2 sedangkan ibu ayah boleh mendapatkan koleksi yang sama & berkualiti di DKC tetapi dengan harga yang jauh lebih murah tau..x percaya?? Ok teruskan membaca sampai habis ⬇️⬇️

Butik DKC

www.dkc.my
                                              SALE!!!! MURAH!!! BERKUALITI!!! 

Ibu ayah pasti suka pada perkataan ini kan?? Bila nampak perkataan murah saja pasti ramai yg brpusu2 menuju ke tempat tu tetapi ibu ayah perlu brsesak dengan orang ramai untuk mendapatkan pakaian anak-anak yang murah.
Sudah penat brsesak dah dapat pilihan yang hendak dibeli tiba-tiba staff memberitahu bahawa stock @ saiz sudah habis.. 
Oklah kalau stock ada pun masa nak bayar ibu ayah perlu beratur panjang lagi  😓




              Whatsapp / sms -------> "NAK HARGA MURAH!!!                                                  & hantar ke +60103163898








😓
Koleksi seluar DKC
Koleksi seluar DKC
            Koleksi t-shirt & jumper DKC                                     
 Koleksi kemeja DKC
 Koleksi kasut DKC
    Koleksi timberland DKC 
Koleksi timberland DKC           
Koleksi timberland DKC
             

               Mengapa ibu ayah perlu memilih butik DKC sebagai tempat   
                          pembelian kelengkapan pakaian anak-anak :



* Kain cotton yang sejuk
* Harga yang jauh lebih MURAH
* Pakaian yang lebih berkualiti
* Pelbagai pilihan coral & wanna
* Barangan terus dari pembekal di china
* Keperluan pakaian kanak-kanak
* Ke semua barangan READY STOCK
* Jaminan pemulangan wang semula 

                 APA KATA IBU AYAH YANG SUDAH SHOPPING DI DKC

"Hai sis just nak inform parcel da smp ptg td..Tq sis kemeja n seluar ni cantik sgt sama mcm dlm pic.kain dia pon sejuk je bila di pakai..mmng brbaloi dah la murah.raya nant sy nak shoping lg la utk anak2 😊😊"
                                                                                                            Pn Ati dr georgtown

"Hello dear brg sy sdah trima..cpat juga ya sbb biasa nya 3 @ 4 hari jgak baru smp.Puas hati dpt belikan kasut ni pd anak.dah lama sa cari utk anak tp slalu dak ada saiz.kdg2 ada saiz tp harga mhal skit.ini murah & berkualiti..Tq DKC nant sa share pic anak pakai kasut tu."
                                                                                                           Pn Jesica dr sabah




Testimoni



Testimoni
Testimoni








                                                     
                                              
Testimoni
                                     

                                           Cepat ibu ayah stock judah x banyak tau..
                         Hiasi anak2 anda dgn pakaian yg comel dari koleksi2 dkc 🤗🤗🤗


                                           PROMOSI

Jangan lupa customer walk in grab item percuma tau  & buat yg jauh kami tanggung postage anda bg pembelian RM100 ke atas..

@

Belian kasut TIMBERLAND 2 PASANG & ke atas kami akan memberikan potongn sebanyak 10%


Untuk mendapatkan harga MURAH dengan                                         segera!!!


              Whatsapp / sms -------> "NAK HARGA MURAH!!!                                                  & hantar ke +60103163898

      

                DANISH KIDZ  COLLECTION

                                                 www.dkc.my

                                        danishcollection19@dkc.my


Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini